Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Obsahem zavazadel Karolíny Mališové na cestě na Miss Earth bude pochopitelně také národní kostým. Jednou z disciplín bude totiž prezentace národního kroje.

Ten již potřetí pro Českou Miss Earth vytvořila Marie Stará z módní manufaktury Rodná Hrouda. Kostým v barvách české státní vlajky ale rozhodně nečekejte. Výtvarnice se nechala ovlivnit přírodou a bájnými mýty. Její hlavní inspirací se stala věčně usměvavá Vesna, slovanská bohyně jara, mládí a nespoutané lásky.

„Karolína bude oblečena do téměř neviditelných okvětních lístků v jemných odstínech růžové, modré a zelené. Šaty se skládají z průsvitného topu s dlouhým rukávem a bohatě vyhlížející sukně s rozparkem. Šaty jsou částečně ušity z recyklovaných materiálů, a splňují tak zadání s ohledem na životní prostředí. Celek působí velmi něžně a étericky, stejně jako Karolína,“ nechala se slyšet návrhářka Marie Stará.

Karolína byla z kostýmu nadšená. „Budu si muset dát pozor zejména při převozu čelenky, ale vzhledem k tomu, že do Vídně nepoletím, ale pojedu autem, tak se vše snad zvládne,” nechala se slyšet Karolína Mališová.

Reklama

Další články

Načítám