Hlavní obsah
Článek

Jen málo hudebníků přináší svým fanouškům tolik klipů, jako skupina Verona. Obrazové zpracování nového songu Endless day se hudební duo složené ze zpěvačky Markéty Plecháčové (39), za svobodna Jakšlové, a producenta Petera Fidera rozhodlo natočit v Amsterodamu.

My jsme se dozvěděli, že natočené záběry nemají tvořit příběh, ale spíše krásnou atmosférou dotvořit náladu skladby. Z klipu dýchá pohoda, radost a lehkost, což byl i záměr. Lokalita v podstatě tvořila za autory, natáčení bylo pohodové, Markéta je s některými lidmi, kteří účinkují v klipu, stále v kontaktu.

„Režírování bylo v podstatě spontánní a situace a záběry se tvořily zčásti náhodně a zčásti jsme to vždycky společně nějak připravili a propracovali přímo na místě,” popisuje zpěvačka Markéta Plecháčová natáčení, které trvalo čtyři dny a probíhalo nejen v ulicích ikonického nizozemského hlavního města, ale také na pláži v Zandvoortu, která se nachází nedaleko Haarlemu.

Princezna českých diskoték byla během natáčení klipu jako Alenka v říši divů. „Nálada celého natáčení byla naprosto pozitivní a plná entuziasmu, takže i přesto, že jsme točili vždy od rána až do setmění a každý den jsme večer padli za vlast, bylo to zároveň velmi nabíjející. Taky lidi ve městě byli moc příjemní a nesetkali jsme se s žádným odmítnutím, naopak byl každý nadšený, že točíme klip a chtěli si v něm hned zahrát,” popisuje Markéta s nadšením.

Krásná plavovláska se tentokrát neujala pouze role zpěvačky a herečky. „Já jsem při natáčení plnila i roli pečovatelky a kuchařky, protože jsem byla tentokrát jediná ženská v týmu, což bylo veselý, ale musím uznat, že spolupráce s klukama byla perfektní. Všichni jsme se shodli na tom, že se nám ani nechtělo vracet zpátky. Měli jsme kousek za Amsterodamem pronajatý celý domeček, takže jsme byli jako taková prazvláštní rodinka,” říká Markéta Plecháčová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám