Hlavní obsah
Famous
Článek

Herec Zachary Quinto se rozhodl pro veřejný coming out až ve svých čtyřiatřiceti letech. Ten soukromý prodělal o pár let dříve, na konci dlouhého boje se sebou samým. Vyrůstal v silně katolické rodině a měl hrůzu z toho, že bude muset homosexualitu přiznat. Proto několik let silnou přitažlivost ke stejnému pohlaví potlačoval a dusil. Bohužel to mělo opačný efekt.

Čím více se osmatřicetiletý hollywoodský herec snažil pravé city potlačovat, tím byly silnější. Sexuální orientace je především věc emocí a lásky, která se nedá léčit, napravovat ani měnit. Gay sice může mít fyzicky sex s ženami, ale citově stejně tíhne k mužům.

„Popíral jsem v sobě touhu objevovat a popíral jsem také své pudy. Měl jsem občasné sexuální úlety se spolužáky. Na výšce jsem neměl sex vůbec. Ponořil jsem se do své práce a nebyl vůbec sexuálně aktivní. Tím jsem ale propásl několik docela důležitých let. Docela jsem si kvůli tomu prošel týráním, ale ta tortura byla skvělá pro dramatickou školu. Na konci vysoké jsem se svěřil nejlepšímu kamarádovi. Později jsem se přiznal rodině. Děsil jsem se to říct mámě a bratrovi, ale oni mě naprosto podpořili. Moje máma zřejmě měla v sobě nevědomé problémy, aby to přijala, ale překonali jsme to během několika let a nakonec mě a můj život podporuje,“ svěřil herec ze Star Treku magazínu Attitude.

Reklama

Další články

Načítám