Hlavní obsah
Článek

Pětadvacetiletou herečku Dominiku Zeleníkovou zatím české publikum nejspíš nezná, příležitost ale dostane o Vánocích, kdy Česká televize odvysílá pohádku Johančino tajemství, ve které si sympatická Slovenka - doma známá například ze seriálu Divoké kone - zahrála hlavní postavu.

„Johanka je čistá, upřímná postava. Je to něžné děvče, ale má v sobě kus chlapecké rebelie. Ze všeho nejraději jezdí na Bleskovi, koni, který je v podstatě jejím nejlepším přítelem, nebo se učí střílet z kuše. Je pracovitá a velmi laskavá,“ řekla o své roli Dominika.

Jen ve zkratce dodejme, že pohádka je o děvčeti, které její strýc, jenž se o ni měl po smrti rodičů postarat, přivede na mizinu. Když ji chce provdat za bohatého kupce, aby mohl splatit dluhy svého marnivého syna, rozhodne se Johanka utéct. Pomáhá jí sudička Tea, která její utrpení zavinila, když jí po Johančině narození nestihla dát do vínku štěstí a lásku, a teď se to snaží napravit.

„Pohádka by podle mě měla být kouzelná, s krásným poselstvím a dobrým koncem. S maminkou se o Vánocích díváme pořád na ty samé pohádky, které nás nikdy nepřestanou bavit, i když je známe nazpaměť,“ dodala Zeleníková, která je další ryšavou slovenskou herečkou, která dostala příležitost se blýsknout před českými diváky. Tak uvidíme, zda možnost zúročila, stejně jako třeba Vica Kerekes či Táňa Pauhofová.

V pohádce Juraje Nvoty hrají též Filip Cíl, Emília Vášáryová či Ondřej Vetchý.

Reklama

Další články

Načítám