Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Hugo Weaving se do mysli diváků vepsal jako agent Smith z trilogie Matrix, ale ani jeho největší fanoušci by jej v civilu nejspíš nepoznali. Na pláži totiž pětapadesátiletý herec rozhodně nepřipomínal drsňáka z filmového plátna.

Fotografové Huga zvěčnili na pláži v Austrálii s jeho životní partnerkou Katrinou Greenwood, kde se vůbec nelišili od spokojených postarších párečků, které si užívají koupání v moři. Nenápadný muž v doprovodu baculaté manželky má přitom na kontě úspěchy, jaké by mu mohli závidět i podstatně známější kolegové. Weaving ale bohužel patří k těm hercům, jejichž tvář je známější než jméno.

Svou nejslavnější roli herec ztvárnil ve vizionářském sci-fi snímku sourozenců Wachovských Matrix, který se po diváckém úspěchu dočkal dalších dvou pokračování. Autorské duo jej poté obsadilo také do svých dalších počinů V jako Vendeta a Atlas mraků.

Další milióny diváků si Huga Weavinga pamatují z fantasy trilogie Pán Prstenů, kde si zahrál elfího vládce Elronda. Tuto roli si poté zopakoval i ve dvou dílech Hobita a výrazně na sebe upozornil také jako padouch Red Skull v komiksové adaptaci Captain America: První Avenger.

Reklama

Další články

Načítám