Hlavní obsah
Článek

Anna Polívková (45), Kamila Polívková i Bolek Polívka (74). Ti všichni už se změnili v nejrůznější postavy v charitativním kalendáři Proměny. Anna a Bolek dokonce už dvakrát. Nyní došla řada i na syna Chantal Poullain a Bolka Polívka Vladimíra.

„Na Vladimíra jsme si museli pár let počkat. Určitě jsme ani my a ani on nechtěli, aby byl v kalendáři jenom jako syn Chantal a Bolka. Teď už má vlastní, velmi pestrou a úspěšnou hereckou kariéru, takže nastal čas mu ji trochu zkazit,“ smějí se autoři nového kalendáře Proměny 2016, fotograf Petr Kurečka a režisér Marek Škarpa, a dodávají: „Vladimír má talent na dokonalé převtělení, a to je pro filmové proměny důležité. Takže když přišel nápad na ztvárnění nejslavnější role Jima Carreyho z filmu Maska, věděli jsme, že Vladimír je pro tuhle postavu jako stvořený.“

„Věděli jsme, že určitě nebude stačit zelené líčení. Zakládáme si na tom, že vše, co je na fotografiích vidět, je práce kostymérů a maskérů a ne výsledkem práce v počítači. I proto se opět vyráběla originální maska podle filmové předlohy," vysvětlují autoři kalendáře.

Speciálních maskérských efektů se ujala Olga Khomyn a celou masku vyrobila ze speciální směsi želatiny a chemikálií. „Je to levnější maskérský materiál než klasický silikon, ale má jednu nevýhodu. Taje v teple. Masku jsme tak museli udržovat v neustálém chladu pomocí ledu a studeného vzduchu, než byla nalepena na Vladimírovu tvář a než získala svoji typickou zelenou barvu,“ popisují Petr s Markem vznik výrazné proměny Vladimíra Polívky a dodávají: „Celé to trvalo skoro tři hodiny. Pro Vladimíra to nebylo moc pohodlné, ale my už se nemohli dočkat, až si oblékne na míru ušitý žlutý oblek a předvede své pojetí slavné Masky," vysvětlují autoři.

Vladimír Polívka se v téhle šílené roli opravdu našel. Před fotoaparátem předvedl divokou show přesně ve stylu filmu, jak potvrzují Petr a Marek: „Vladimír je obrovsky pohybově nadaný a tady si mohl vyzkoušet postavu, kterou v českém filmu asi hned tak neuvidíme. Osobně se divíme, že už nevyhrál nějakou Stardance, protože před foťákem to rozjel opravdu jak v nějaké taneční soutěži. Čekali jsme leccos, ale to, že do téhle fotografie dá tolik energie, překvapilo i nás. A to už jsme s klanem Polívků zažili leccos," dodali Kurečka a Škarpa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám