Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nádherná briliantová korunka, kterou Donald Trump každoročně nasazuje vítězce nejprestižnější světové soutěže krásy Miss Universe, je v Čechách. Korunka, která vyšla na 300 tisíc dolarů, tedy 7,5 miliónu korun, bude zdobit výstavu investičních diamantů.

Korunka pro nejkrásnější dívku vesmíru je z 18karátového zlata a největší dominantou je 33 českých křišťálů, které symbolizují newyorský Manhattan, podle kterého dostala název. Korunku za více jak sedm miliónů zdobí 5 modrých topazů, v čelence je 200 modrých safírů a v hvězdičkách a mezi křišťály je 311 diamantů.

A pozor. Korunku pro Miss Universe před lety vyrobila česká společnost. Letos v prosinci o ni bude v Las Vegas usilovat česká královna krásy Nikol Švantnerová. Finále se letos bude konat 20. prosince. Doposud žádná česká Miss se nejkrásnější dívkou planety nestala. Nejúspěšnější Miss historie zůstává Taťána Kuchařová, která se pyšní titulem Miss World.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám