Hlavní obsah
Článek

Nádorové onemocnění ukončilo život herce Gunnara Hansena, který se do mysli diváků vepsal kultovním hororem Texaský masakr motorovou pilou. Ve filmu z roku 1974 předvedl záběry, které patří k tomu nejbrutálnějšímu, co kdy vzniklo v Hollywoodu.

Rodák z Islandu, který se v pěti letech s rodinou přestěhoval do USA, si nejspíš svou filmovou kariéru přestavoval jinak, ale role vraždícího monstra jej navždy spojila s hororovým žánrem. Hansen za Texaský masakr motorovou pilou dostal pouhých 800 dolarů, ale dočkal se slávy, přestože jako Leatherface na plátně přímo neukázal svou tvář.

Herec, jehož tvorba dosud vzbuzuje hrůzu, dal posléze přednost psaní, ale na konci 80. let se vrátil ke své původní profesi. V Hollywoodu byl však zapsán jako představitel masového vraha, takže oprášil motorovou pilu a zahrál si v béčkových hororech Hollywood Chainsaw Hookers, Mosquito či Chainsaw Sally. Symbolickou tečku za svou kariérou udělal v roce 2013, kdy se na archivních materiálech objevil ve filmu Texaský masakr motorovou pilou 3D.

Reklama

Další články

Načítám