Hlavní obsah
Článek

Hudební velikáni Richard Müller (62), Michal Horáček a Michal Pavlíček převzali zlatou desku za své aktuální album Sociální síť. Tuto hvězdnou trojici ale nespojuje pouze úspěšná zlatá deska. Pánové totiž mají společnou zásadní skutečnost ze soukromí. Všichni tři se ve zralém věku stali otci.

Během koncertu Universal Music Stage, kde hudebníci převzali desku z drahého kovu, jsme se jich ptali, jestli pozdní otcovství ovlivnilo jejich tvorbu. „Nevím, jak to měli ostatní, ale mě se to nějak významně nedotklo, až na ten fakt, že jsem musel být častěji v Praze vzdálený od mého syna,” podělil se o svůj pohled na věc Richard Müller.

„Tohle nás nemůže nespojovat. Je to taková zvláštní zkušenost, je to takové jiné otcovství, než když je člověku pětadvacet. Člověk je jinak naladěnej, víc si toho váží a uvědomuje si, jak je to křehké, vzácné a krásné, když má zdravé dítě,” rozplývá se textař Michal Horáček.

Za pravdu mu dává jeho kolega Michal Pavlíček: „Že bychom to vzájemně řešili a třeba udělali táto-dědovskej klub, tak to určitě ne. Ale myslím si, že dítě v tomhle věku každého chlapa nakopne. Já mám třetího synka a moji synové jsou velcí chlapi. Mě to v období začínajícího podzimu života okolo šedesátky hrozně nakoplo.”

Reklama

Další články

Načítám