Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Umělecký předmět se dá vytvořit z lecčeho. A když je to pro dobrou věc, o to je to lepší. Proto se také tři desítky známých tvářích zapojily do výzdoby nočníků, které se nakonec vydražily. Pro nadaci Mathilda, jejíž patronkou je hraběnka Mathilda Nostitzová, jež přispívá na výcvik slepeckých psů, se za nočníky vybralo na dražbě 315 tisíc korun.

"Jsem vděčna každému, kdo nám pomáhá,“ uvedla hraběnka Mathilda Nostitzová. Dražbu si nenechali ujít ani někteří autoři porcelánových trůnů, které byly až doposud vystaveny v Muzeu historických nočníků a toalet v Praze, jako například Andrea Kalivodová, Vlado Milunič, Pavel Opočenský, Linda Finková, Markéta Krajčovičová a Alena Kupčíková. Operní pěvkyně Andrea Kalivodová svou přítomností vyburcovala dražitele a její dílo se vydražilo za neuvěřitelných 50 tisíc korun!

Svou malbou akci podpořila i Linda Finková, která zřejmě posnídala vtipnou kaši. „Já jsem ještě z generace, kdy měl každý takovýto nočník pod postelí. Já osobně měla plechový, což bylo hodně praktické, protože i když jste na něj v noci ve tmě šlápli, nebo do něj kopli, nerozbil se. Navíc si myslím, že díky tomu, že jsem jako malá často sedávala na klasickém starém nočníku, tak mám dnes prdelku kulatou jako jablíčko,“ bavila se na svůj účet Linda Finková.

Související témata:
Mathilda Nostitzová

Reklama

Další články

Načítám