Hlavní obsah
Článek

Po filmu Fotograf, který na Sáře Saudkové nenechal nit suchou, přichází Sára sama s vlastní verzí životního příběhu v knize Ta zrzavá. Tvrdí ovšem, že film ani neviděla a knihu začala psát už rok předtím. A s bývalým partnerem, jehož synovi porodila čtyři děti, si prý účty nevyřizuje.

"Psala jsem na základě žádosti vydavatele. Přišel s nápadem, jestli bych nechtěla napsat něco o dětství, protože mu bylo jasné, že to nebude selanka, nic růžovoučkého a slaďoučkého, ale že to bude spíše hodně ostré. A myslím, že jsem jeho očekávání naplnila," řekla Super.cz s tím, že kniha vznikala asi dva a půl roku.

"Nemyslím si, že nějaká existence filmu dokázala, abych psala rychleji, pomaleji nebo s méně gramatickými chybami. Má kniha od začátku vznikala jako snaha obrátit se dozadu a projít etapami svého života z pohledu dítěte, dívky a dospělé ženské. Snažila jsem se upřít pohled tak, abych napsala, jak jsem tu situaci nebo období vnímala tehdy. Ten film jsem, mezi námi, ani neviděla. Takže se k němu ani nebudu vyjadřovat, protože by mi připadalo hloupé se v něčem babrat. Já v knize naznačila i vztah k Janovi," dodala.

Saudka v knize označuje jako Muže s velkým M. "Věřím, že mu to bude imponovat. Někdo z bulváru už mi předhazoval, že to bude vyřizování účtů. Ale takhle pitomá nejsem, abych si vyřizovala účty s někým, s kým jsem strávila dlouhý kus života," míní.

Stěžovat by si podle ní neměl ani její současný partner. "Přistihla jsem ho, že čte výhradně pouze kapitoly, kde je zmiňován. A ještě měl výhrady, jak to, že ho tam málo velebím a oceňuji. Kdybych ale měla napsat, jaký doopravdy je, tak nevytáhne nos z domu," smála se. "Co mně paměť daleko sahá, tak je tam vylíčen docela jako kanec. Který chlap by nechtěl být vylíčen právě takhle," myslí si Sára Saudková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám