Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Filipa Sajlera má většina jeho příznivců a také televizních diváků spojeno s jídlem a vařením, na České televizi totiž spolu s Ondřejem Slaninou provázejí pořadem Kluci v akci a v gastronomii také podniká. My jsme zjistili, že jeho vášní mimo kuchyň jsou auta. Ta jej nezajímají pouze pasivně, naopak, již několik let se věnuje závodění. Loni dokonce obsadil druhé místo v Mistrovství České republiky v závodech do vrchu.

K jeho koníčku jsme se dostali oslím můstkem - skrze Sajlerovu fotografii do charitativního kalendáře s názvem O kolečko víc pro organizaci Raná péče EDA. U jeho snímku na sociální síti, na kterém pózuje v závodní kombinéze u auta, jsme se dočetli, že je nejen kuchařem, ale právě i závodníkem. K dalším, kteří letos zapózovali s automobilovými veterány, patří Radúz Mácha s manželkou Martou Drastíkovou, Jana Plodková, Jolana Voldánová či profesor Jan Pirk.

Raná péče EDA, jež se stará o rodiny dětí se zrakovým a kombinovaným postižením, vydává charitativní kalendář na podporu své činnosti již čtvrtým rokem. „Jsme velice rádi, že se nám podařilo získat tolik skvělých osobností, které se ve svém volném čase na celém projektu podílely, a pomohly nám tak upozornit na problematiku péče o rodiny dětí s těžkým zrakovým postižením,“ řekla ředitelka Rané péče EDA Petra Mžourková.

Reklama

Další články

Načítám