Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jak Super.cz již informoval, přes opakovaná tvrzení různých médií není pravda, že Karel Gott (†80) trpí vážnějšími srdečními potížemi, takzvaným aortálním zúžením srdeční chlopně. Má klasickou arytmii, která za jiných okolností není vyloženě nebezpečná. Ale při onkologické léčbě to může být problém.

„Kvůli arytmii se u něj nesmí použít nějaká šílená léčba, protože by mu to extrémně uškodilo. Existují léky, které se na léčbu tohoto druhu rakoviny používají a jsou s nimi dobré výsledky, ale mají vliv na srdeční rytmus, zpomalují ho. Takže v případě pana Gotta nepřipadají v úvahu,“ upozornila nás zaměstnankyně špitálu, v němž se zpěvák léčí.

„Co se týče Non-Hodgkinova lymfomu, obecně se dá říci, že z těch špatných nemocí patří k těm horším. Na druhou stranu je zde lepší prognóza, než kdyby měl pacient klasický nádor,“ tvrdí.

Podpora přátel a fanoušků je podle ní důležitá, pacientovi může pomoci při náročné léčbě.

Přesto jsou tu rizika, s kterými ošetřující lékaři Slavíka musejí počítat. Po nedávné Gottově operaci břicha prý těžko mohlo být přistoupeno rovnou k chemoterapii. Pokud doktoři dospějí k názoru, že VIP pacientu pomůže, bude mít totálně oslabenou imunitu.

„Pacienti se musejí přísně hlídat, ohrozit by je mohl každý nepatrný bacil,“ varuje zdroj s tím, že v úvahu připadá také možnost radioterapie, avšak pravděpodobně až za několik měsíců. Myslet se ale údajně musí také na biologickou léčbu. Podle zdroje je každopádně Gott v těch nejlepších rukou, v jakých v této republice může být, a bude mu poskytnuta nejkvalitnější možná péče.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám