Hlavní obsah
Článek

Už podesáté organizuje Bára Nesvadbová (49) se svými kolegy unikátní charitativní bazar Harper’s Bazaar Charity. Tato akce je unikátní v tom, že si můžete pořídit luxusní kousky světových značek za pár korun, a navíc se těšit skutečností, že před vámi sukně, kožená bunda či kabelka dělala parádu nějaké slavné české krásce.

Vzhledem k tomu, že se tato bohulibá událost uskuteční ve Dvorak Sec Contemporary Art Depo už ve středu 11. listopadu, tak jsou přípravy v plném proudu. „Každý listopad se strašně bojím, že tentokrát to nevyjde, ale po měsíci práce vždycky jen zírám, kolik štědrých a hodných žen kolem sebe mám. Za těch deset let pořádání akce se nám povedlo získat neuvěřitelných pět miliónu korun, které všechny do koruny šly na pomoc konkrétním lidem s postižením, nemocným dětem či dospělákům," říká Bára Nesvadbová a jedním dechem dodává: „Vždycky, když si říkám, že už nemůžu žehlit, věšet, žebrat o hadry, tak si na ně vzpomenu. Vlastně, i když je mi smutno z lidí, tak jsem si vždycky jistá, že tenhle nápad funguje a že už je za námi spousta lidí, kterým jsme módou pomohli."

Například Pavlína Němcová (52) už vytřídila svůj šatník a podělila se o pořádnou nálož oblečení a doplňků. „V dnešní zvláštní nespravedlivé a sobecké době je naše morální povinnost pomoci těm, kteří nemají takové štěstí plodnosti života. Pro tento bazar jsem vybrala několik krabic svého oblečení a jsem moc ráda, že mohu být součástí tohoto skvělého projektu," nechala se slyšet topmodelka. Kromě Němcové věnovaly oblečení do projektu například Simona Krainová, Jitka Čvančarová, Monika Babišová či Pavla Gomba.

V loňském roce se prostřednictvím bazaru podařilo vybrat 502 000 Kč, které byly věnovány na podporu mentálně handicapovaných dětí a dospělých nadace Etincelle, pomáhající lidem s lehkým mentálním či kombinovaným postižením. I výtěžek z letošní akce bude použit na tyto účely, a to konkrétně na rehabilitaci handicapovaných dětí.

Reklama

Další články

Načítám