Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kapela Mandrage svým fanouškům představuje nový videoklip, prý nejakčnější z celé její historie. Video k písni Jaguár na krku je pojato jako loupežné přepadení banky, přičemž se v něm Pepa Bolan, Vít Starý, Matyáš Vorda, Michal Faitl a František Bořík objevují v roli lupičů. O peníze ale nejde.

„Celou výpravu podnikáme kvůli daleko cennější věci, jež trezor banky ukrývá, stříbrné kytaře typu Jaguár,“ říkají členové kapely Mandrage. „Jaguár na krku je o legendární kytaře Fender Jaguar, vyráběné do roku 1975. Hráli na ni všichni od The Cure až po Nirvanu. Dá se však říct, že píseň je o lásce k hudbě a posedlosti jí,“ objasňují. Scénáře se ujali dvorní režisér kapely Tomáš Kasal (Brouci, Tanči, dokud můžeš, Na dlani) a Michal Navrátil.

Klip se natáčel jeden den v říjnu ve Vraném nad Vltavou a v prostorách bývalé živnostenské banky Ziba v Praze Na Příkopě. „Prostor je opravdu monumentální, určený pro bonitní klientelu, už jen vidět ho zevnitř byl velký zážitek. Běžně se tam totiž normální smrtelník nedostane. Vůbec netušíme, co Tomáš Kasal musel udělat, že jsme tam směli i my, ale děkujeme mu za to. Zajímavé je, že den před námi v této bance natáčel Arnold Schwarzenegger,“ dodala kapela, která si natáčení nového klipu užila víc než kdy jindy. Nejen kvůli prostředí.

„Obvykle, když v klipu například hrajeme na nástroje, jsme nuceni před kamerou několik hodin stát či sedět a předstírat, že hrajeme. Tady jsme ale běhali v kostýmech po Praze, přes rameno jsme měli těžký zbraně, potili jsme se. Nuda nebyla,“ vzpomínají Mandrage.

Píseň Jaguár na krku je z alba Potmě jsou všechny kočky černý, které vyjde 20. listopadu. K desce kapela plánuje také jarní turné, které začne v únoru v Plzni a skončí v dubnu v Ústí nad Labem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám