Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mrs. Doubtfire, táta v sukni? Ne, to není Robin Williams, ale Karel Heřmánek! Tahle proměna se v novém charitativním kalendáři pro nadaci Chantal opravdu povedla. Heřmánka v něm zřejmě nepozná ani vlastní manželka.

„Proměnu Karla Heřmánka jsme si opravdu užili. Už jenom najít správný kostým, odhadnout velikost podprsenky a dohledat ty správné brýle pro vychovatelku, paní Doubtfireovou, byl docela náročný úkol,“ popisují nečekanou roli české herecké hvězdy a principála Divadla Bez zábradlí Karla Heřmánka autoři nového kalendáře Proměny 2016, fotograf Petr Kurečka a režisér Marek Škarpa.

Karel je hlavně výborný komediální herec. To předvedl i v tlustých punčochách, pleteném svetříku, s načesanou parukou a prachovkou. Se všemi rekvizitami předvedl dokonalé výstupy, až nás mrzí, že se obrázky v kalendáři nemohou hýbat," usmívají se.

Pro Nadaci Archa Chantal vzniká kalendář Proměny už posedmé. Tentokrát ve stylu filmu. Tomu autoři podřídili výběr všech postav: „Biograf, to jsou nejen akční a komiksové filmy, ale od počátků kinematografie hlavně komedie. A velkou tradici mají ty převlekové, kde se muži vydávají za ženy a naopak. My tohle pravidlo držíme v každých Proměnách. Vždy tak trochu zamícháme muže s ženami, aby ty proměny byly opravdu zásadní. I proto jsme pro Karla Heřmánka vybrali právě tuhle bláznivou vychovatelku, kterou původně hrál geniální Robin Williams,“ popisují výběr postavy autoři kalendáře.

„Navíc nám Karel ukázal, jak se chová dokonalý profík. V průběhu focení se nenechal vyvést z míry ani zprávou o havárii vody v bytě, a v pauzách telefonem koordinoval rychlou akci instalatérů. V paruce, kostýmu a v brýlích správné hospodyně. Prostě dokonalá Mrs. Doubtfire,“ dodali.

Reklama

Další články

Načítám