Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pamatujete si na herce, který hrál prince v pohádce Malá mořská víla, psychiatra v seriálu Arabela a jenž daboval Pavla Trávníčka v pohádce Tři oříšky pro Popelku?

Talentovaný Petr Svojtka, první manžel herečky Jany Bouškové, bohužel patří mezi herce s tragickým osudem. Po jednom z představení v divadle se opilý vracel domů a nepřežil střet s tramvají. Bylo mu pouhých pětatřicet let. Zůstaly po něm tři děti.

Z prvního manželství s herečkou Kateřinou Macháčkovou má syna Petra, který pracuje jako úspěšný divadelní režisér. Momentálně v Divadle ABC režíruje hru od britského dramatika Ronalda Harwooda na Miskách vah, kterou představil na tiskové konferenci Městských divadel pražských.

Harwoodova hra je inspirována skutečným příběhem dirigenta Berlínské filharmonie Wilhelma Furtwänglera, který byl po válce označen za Hitlerova oblíbence a musel čelit podezření z kolaborace. V hlavních rolích se pod Svojtkovou taktovkou představí Jan Vlasák a Vasil Fridrich.

Zda se mladý režisér Svojtka podobá více svému tátovi, nebo mamince Kateřině Macháčkové, sami posuďte v naší fotogalerii. Po Petru Svojtkovi starším zůstal ještě syn Jan, kterého má s Janou Bouškovou, a dcera Jana Janěková mladší, již má, jak už příjmení napovídá, s herečkou Janou Janěkovou.

Reklama

Další články

Načítám