Hlavní obsah
Článek

Ve Zlíně spustili ojedinělý projekt MaleMimi.cz. Jeho cílem je získat prostředky na rekonstrukci pokojů v porodnici v KNTB ve Zlíně. Pokud bude sbírka úspěšná, rodiče budou moci trávit se svým předčasně narozeným dítětem důležité okamžiky v téměř domácím prostředí.

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Počet předčasných porodů roste v Česku i celosvětovém měřítku. Jen u nás se ročně narodí až 8.000 nedonošených dětí. I když česká neonatologie (péče o novorozence) patří mezi nejlepší na světě, některé aktuální trendy v individualizované péči se Česku vyhýbají. Předčasně narozená miminka u nás většinou putují z porodního sálu na jednotku intenzivní péče, větší potom na novorozenecké oddělení. Křehkým „předčasňátkům“ je tak sice poskytnuta špičková zdravotní péče, bohužel se jim nedostává další klíčové esence nutné v boji o přežití, a to úzkého kontaktu se svými rodiči.

Děti a rodiče patří k sobě. I ty předčasně narozené

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Řada klinických studií přitom prokázala, že brzký a především častý kontakt rodičů s předčasně narozeným dítětem přináší těmto dětem zřetelný prospěch pro jejich další vývoj. Projekt MaleMimi.cz, který vznikl z iniciativy Martina Gazdy, otce předčasně narozené holčičky, a primáře novorozeneckého oddělení zlínské nemocnice MUDr. Jozefa Macka, chce změnit zavedené poměry a přivést individualizovanou péči ve své nejlepší možné podobě také do České republiky.

Sbírka na rekonstrukci pokojů

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Unikátní projekt MaleMimi.cz zahrnuje nejen sbírku na rekonstrukci pokojů, ale také speciální komunitu a podporu rodičů předčasně narozených dětí. Podaří-li se vybrat stanovených 2.500.000 Kč, promění se 3 pokoje Krajské nemocnice T. Bati v útulný prostor pro trávení společných chvil předčasně narozených dětí a jejich rodičů. Další jeden pokoj potom poskytne zázemí 4 maminkám, které by za svými miminky musely dojíždět z velké dálky. I váš příspěvek tak pomůže tomu, že předčasně narozená miminka budou mít se svými rodiči přímý kontakt během krmení, zažijí jejich dotyky a uslyší jejich slova.

Pomozte psát příběhy se šťastným koncem

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Váš příspěvek na transparentní účet sbírky pomůže napsat nové příběhy se šťastným koncem. Některé z nich najdete právě na webu MaleMimi.cz v sekci „Příběhy". Webové stránky projektu mají zároveň ambici stát se unikátním místem setkání a výměny zkušeností rodičů předčasně narozených dětí. Web MaleMimi.cz nabízí v rámci diskusního fóra rovněž jedinečnou možnost pokládat dotazy špičkovým pediatrům, neonatologům, logopedům či dětským psychologům, a to zdarma.

Na projektu spojilo síly několik firem

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Projekt MaleMimi.cz odstartoval 12. října 2015 a jeho sbírka, vyhlášená pro neonatologické oddělení KNTB ve Zlíně, potrvá do 31. 1. 2016. Na realizaci projektu se podílejí společnosti IS Produkce, PRIA System, Centroprojekt, Machálek interiér a Ing. arch. Michal Juřík.

Další články

Načítám