Hlavní obsah
Článek

Odjezd Karolíny Mališové na celosvětové kolo soutěže Miss Earth se blíží a přípravy půvabné studentky Hotelové školy v Opavě tedy vrcholí. My jsme byli u toho, když Karolína představovala garderobu z dílny módní návrhářky Dominiky Sedláčkové, kterou si na soutěž do Vídně poveze.

Šaty jsou navrženy speciálně pro mezinárodní soutěž Miss Earth, která má v zájmu ekologii a životní prostředí. Sytě růžová je typicky ženskou barvou, ručně vyráběné kvítky podtrhnou ženskou jemnost. Celkově mají šaty vytvářet dojem rozkvetlé zahrady a zvýraznit romantický a něžný vzhled Karolíny. Na korzetové šaty se širokou sukní bylo použito padesát metrů šifonu i tylu a nespočet ručně vyráběných kvítků. Ty se vyráběly podle techniky Dominičiny babičky, která byla ve své době výbornou výtvarnicí. Celková cena šatů se pohybuje okolo padesáti tisíc korun.

„Karolína má velice jemné, přesto výrazné rysy. Hledaly jsme způsob, jak přirozeně vyzdvihnout její ženskost a křehkost zároveň. Proto jsme se rozhodly pro něžné květy a růžovou barvu, která Karolíně a jejímu krémovému odstínu pleti velice sluší,“ říká návrhářka Dominika Sedláčková.

Zajímalo nás, jak Mališová šaty s kruhovou krinolínou hodlá do Vídně převézt. „Abych řekla pravdu, tak jsem o tom ještě neuvažovala. Snad se to nějak zvládne. Doufám, že nebudu muset brát ještě jedno auto,” smála se Česká Miss Earth Karolína Mališová.

Reklama

Další články

Načítám