Hlavní obsah
Článek

Nemyslí si o sobě, že je model. Kluci z hasičského sboru přihlásili svého kolegu Davida Hájka na soutěž Hasič roku spíš z legrace. Ale vyhecovali ho a z Českých Budějovic do Prahy, kam byl pozván na finále, dojel. A vyplatilo se.

"Musím říct, že jsem to nečekal a jsem z toho překvapený," řekl Super.cz třiadvacetiletý sympaťák. Byli jsme zvědaví, proč se chtěl stát právě hasičem. "V dětství to můj sen nebyl, ale až když jsem řešil, co bych chtěl vlastně dělat, zjistil jsem, že být hasič je asi moje poslání," svěřil s tím, že jej nemotivovaly žádné katastrofické filmy, kde byli hasiči hlavními hrdiny. "Sice jsem nějaké viděl, ale ta práce mne baví a jak říkám, vidím v ní poslání," pokračoval.

Ve své práci se pochopitelně setkává s hodně nebezpečnými situacemi. "Asi nejnebezpečnější zákrok je, když chodíme do velkých budov, které hoří. Tam se musíme spoléhat jeden na druhého. To bylo třeba měsíc zpátky. Ale naštěstí sem ještě žádné zranění z práce neměl," doplnil David. Když by ovšem o tohoto hrdinu stála některá dívka, měla by smůlu. Je totiž čerstvě zamilovaný.

Reklama

Další články

Načítám