Hlavní obsah
Článek

Včerejší vyjádření manželky Karla Gotta (†80) Ivany Gottové (48) o tom, že božský Karel je ve špitále od neděle a že neprodělal operaci srdce, ale pod skalpel musel kvůli náhlé příhodě břišní, mělo sice vnést do vlny spekulací jasno, ale způsobilo spíš naprostý opak. Ukazuje se, že informace v něm obsažené vyvolávají další otázky!

„Manžel nikdy problémy se srdeční chlopní neměl, proto se o její operaci ani neuvažovalo. Léčil se pouze s arytmií a na ni pravidelně bere léky. Do nemocnice jsem manžela vezla v neděli odpoledne, protože mu bylo už delší dobu nevolno. Přijali ho na kliniku kardiologie IKEM a po vyloučení kardiálních příčin bylo nutné provést operaci pro náhlou příhodu břišní,“ tvrdí Ivana Gottová.

V úterý 27. října se na sociální síti zpěváka objevilo, že byl operován právě ten den. Znovu to potvrdila i Kájova mluvčí Aneta Stolzová. Drtivá většina náhlých břišních příhod je ale život ohrožujících a operují se okamžitě, ne až o 48 hodin později.

Může se jednat například o zánět slinivky, tlustého střeva či pobřišnice, neprůchodnost střev, krvácení do břicha, v úvahu připadá také perforace apendixu, žlučníku, kolika močovodu a mnoho dalších potíží. Prostě ani v jednom případě nejde o žádnou legraci, s kterou by se dalo čekat dva dny!

Že by ale tak velký profík rušil svou účast na úterním koncertě Evy Pilarové až v ten den, kdyby přitom už dva dny věděl, že nebude moci přijít, tomu se také nechce věřit.

Je tu navíc další ale: profesor Jan Pirk je jedním z nejuznávanějších operatérů srdce v Evropě. Těžko by potvrzoval, že Gotta léčí a že je u něj na oddělení, pokud by se jednalo („jen“) o problém s břichem. Na to se v žádném případě nespecializuje!

A že by dva dny špičkoví lékaři nenašli pravou příčinu zpěvákových potíží, a proto ho operovali tak pozdě? Zpěvákovo okolí možná mlží proto, že Gott má panickou hrůzu z toho, aby ho obdivovatelé nevnímali jako nemocného člověka. Třeba se ale tahle záhada také jednou objasní.

Hlavní ale je, a všichni to Karlu Gottovi přejí, aby se co nejdříve uzdravil a bylo mu dobře!

Reklama

Další články

Načítám