Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (67) se musel rozloučit se svou restaurací v malebném prostředí městečka Romanshorn u Bodamského jezera ve Švýcarsku. Rozhodnutí to podle něj nebylo vůbec snadné už proto, že se jednalo o podnik, na nějž má spoustu krásných vzpomínek. Konala se zde i jeho svatba s manželkou Zdeňkou.

„Ano, mohu potvrdit, restauraci ve Švýcarsku jsem se rozhodl prodat. Je mi to velmi líto. Šlo čistě o obchodní rozhodnutí, které bylo těžké udělat. Muselo přijít, protože připravujeme velký projekt v Praze,“ naznačil Pohlreich s tím, že jediné, co může zatím potvrdit, je, že se jedná o restauraci.

Jak náš nejslavnější kuchař objasnil v rozhovoru pro Živnostenské listy, o krach tedy nešlo, ale vedení restaurace na dálku bylo mimořádně složité. Náklady na provoz zařízení takové úrovně v jedné z nejdražších zemí světa jsou úplně jinde než u nás. Po formální stránce navíc situaci komplikoval i fakt, že je Pohlreich cizinec. Zároveň nebylo snadné mít pod kontrolou personál.

„Oni už nechtějí moc dělat rukama. Navíc je tam úplně nesmyslná minimální mzda 4500 franků (přes 112 tisíc korun) měsíčně plus odvody. To je šílené,“ dodal Pohlreich.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám