Hlavní obsah
Článek

Nečekaná hospitalizace božského Karla Gotta (†80) a jeho okamžitá operace vyděsila většinu národa! Není divu. I ti, co zpěvákovy písničky neposlouchají, si ho váží za to, co v životě dokázal, a jak republiku proslavil též v zahraničí. Teď přichází nejrůznější informace přímo ze špitálu. A některé jsou vážně alarmující!

Zpěváka v pražském IKEMu (Institut klinické a experimentální medicíny) přijali v úterý po náhlém kolapsu. Prý se dusil a život mu zachránila manželka. Zpěváka vedou v evidenci pod falešným jménem, aby snad o něm nikdo nevynášel informace. Hovoří se i o zatemněných oknech a ochrance před pokojem, aby se ke Gottovi nedostal nikdo nepovolaný. Tedy každý kromě Ivany Gottové (48).

Jenže jsou tu i další detaily! „Z přijímací zprávy vyplývá, že při přijetí byl silně dehydrovaný,“ dozvěděli jsme se od velmi dobře informovaného zdroje. A má to svou logiku.

„Je pravda, že Karel už pár měsíců přiznává, že na něj v tomhle ohledu musí být Ivanka přísná, že zapomíná pít. V pokročilejším věku se to zkrátka lidem stává,“ potvrdil zpěvákovy potíže s dodržováním pitného režimu další informátor.

Může tahle zpráva ale nějak souviset s tím, že zpěvák měl podle všeho podstoupit operaci srdce kvůli déletrvající srdeční arytmii?

„Za normálních okolností ne. Srdeční arytmie je záležitost převodu srdečních vzruchů. Dehydratace by srdce ovlivňovat neměla, spíš ledviny. Pokud by ovšem šíleně neklesl krevní tlak. Pokud klesá, může pak dojít k projevům nedokrevnosti a může to ovlivnit centrum, odkud ty srdeční vzruchy jdou. Šlo by v podstatě o ischemickou příhodu srdeční,“ konstatovala pro Super.cz lékařská kapacita v oblasti kardiochirurgie, která si však nepřála být jmenována.

A právě jako jedna z možných příčin hospitalizace Karla Gotta je zmiňován infarkt.

Rodina zpěváka nechce o jeho skutečném zdravotním stavu veřejnost informovat, takže se teprve možná časem ukáže, jak to všechno bylo.

Jedno je ale jisté: lékaři v čele s „bohem“ Janem Pirkem zachránili největší českou celebritu a teď je všichni budou pomyslně nosit na rukou a vynášet do nebes!

Související témata:
Dehydratace

Reklama

Další články

Načítám