Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Publikum Divadla Bez zábradlí bude mít zanedlouho možnost zhlédnout na Mezinárodním divadelním festivalu v Bulharsku oceněnou hru Druhá smrt Johanky z Arku, v níž excelují Vilma Cibulková (Žaneta - Johanka), Ladislav Mrkvička (Bůh) a Stanislav Lehký (Kat). Kus bulharského spisovatele a scenáristy Stefana Caneva je s úspěchem uváděn v Evropě i ve Spojených státech.

Hra je legendou s tragikomickými prvky o netradiční repríze posledních hodin před smrtí Johanky z Arku. Pojednává o potulné herečce a rebelce Žanetě, která se na cestě své duchovní proměny, mezi otázkami typu ‚plazit se a žít, nebo neplazit se a zemřít?‘, sama stává jakousi Johankou.

„S Druhou smrtí Johanky z Arku bych ráda vyštvala lidi z vnitřního stereotypu a pocitu duševní méněcennosti tak, abychom si uvědomili své lidské kvality. Mám velké štěstí, že stejně to cítí také vynikající a jedinečné herecké osobnosti jako jsou Vilma Cibulková, Ladislav Mrkvička a Stanislav Lehký. V jejich podání je hra hereckým koncertem,“ říká režisérka představení Světlana Lazarová.

Představení budou moci diváci v Divadle Bez zábradlí zhlédnout 29. února a poté 18. března.

Reklama

Další články

Načítám