Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jediným hostem, který neocenil potleskem ve stoje nový videoklip zpěvačky Karolíny Gudasové, byl Vlastimil Harapes. Nikoli ovšem z nezdvořilosti, bývalý baleťák měl totiž nohu v sádře. A paradoxně se mu to stalo, když si zavzpomínal na svoji bývalou profesi.

Harapes měl sice nebezpečný úkol učit balet Jiřího Mádla (37) a Ondřeje Sokola (52), při čemž by se dalo zranění předpokládat, ale to ustál bez problémů. "Sice jsem hendikepovaný, ale přesto jsem dorazil, protože Karolína Gudasová hraje v divadle Semafor ve stejné hře jako já, je to Prsten pana Niebelunga. Je to fešanda, vždycky jí to sluší," pochválil svoji kolegyni Harapes.

Sádru si přivezl z Olomouce. "Stalo se to v pátek. Byl jsem tam v divadle, kde jsem měl hrát tatínka v baletu Dáma s kaméliemi. Přemýšleli jsme o tom, jak by měla vypadat choreografie, udělal jsem jenom pár kroků v baletní zkušebně a natrhl jsem si úpon Achillovy šlachy k lýtku. Je to velmi bolestivé a byl to v podstatě pracovní úraz. Podle doktora se to stalo, když se ozvalo nějaké staré zranění. Vzpomněl jsem si, že někdy v mládí jsem zánět achillovky měl," svěřil.

Neschopenku ovšem nemá. "Jednak už jsem v důchodu, a pak doufám, že to stejně nebude na dlouho. Doktor říkal, že bych měl mít sádru měsíc, ale počítám, že to zkrátím na čtrnáct dní. V práci mi to nebrání. Na mezinárodní konzervatoři na sále neskotačím, mám dohled nad výukou, a v divadle, kde mám hrát tenhle víkend zrovna zmíněný Prsten pana Niebelunga, snad nebude sádra na jevišti vadit," míní.

Reklama

Další články

Načítám