Hlavní obsah
Článek

Většina herců ze slavného seriálu Slovácko sa nesúdí již dávno není mezi námi. Platí to i o Jozefu Krónerovi, představiteli svérázného stařečka Matúše Pagáče. Jeho věrný kamarád z oblíbeného povídkového cyklu Oldřich Velen (†91) stále ještě natáčí! Podívejte se ve fotogalerii na fotky představitele Jury Kláska, který je i ve svém věku pořád úžasně vitální.

"Panu Velenovi bude za pár týdnů devadesát, přesto byl opravdu skvělý. I když se mu hůř chodí, je stále vitální. Vnuk Jakub se o něj až dojemně stará. A pan Oldřich si dokonale pamatoval text své role. Stihl dokonce laškovat se servírkami," svěřil se nám scenárista, spolurežisér a herec filmu Školní výlet.

Velen žije v bytě v Praze. Přes léto pobývá v osadě Karlovka na Českolipsku. Kromě vnuka Jakuba se o něj stará dalších čtrnáct vnuků a pravnuků, kteří jej pravidelně navštěvují. Manželka Sylva, s kterou prožil krásných dvaašedesát let trvající manželství, mu zemřela před třemi lety. I proto Velen ochotně přijal nabídku zahrát si v komedii Školní výlet. Ta pojednává o zájezdu dvaceti bývalých spolužáků, dnes již osmdesátníků, do lázní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám