Hlavní obsah
Článek

Kristýně Janáčkové bývalo roky špatně z jídla. Teprve díky otci svého současného partnera přišla na to, že trpí nemocí střev jménem celiakie, tedy celoživotním chronickým onemocněním, které je způsobené přecitlivělostí na lepek. Když se mu začala vyhýbat a nasadila bezlepkovou dietu, cítí se jako znovuzrozená.

Herečka nám to prozradila, když jsme se v nově otevřeném lahůdkářství bavili o jídle, které doma připravuje partnerovi a synovi. "Živím je oba zdravě, stejně jako sebe. Vaření mě začalo v poslední době hodně bavit, takže jim i hodně chutná a mám se svými výtvory úspěch. Vaření je pro mne relax," svěřila. "Tím, že sama musím jíst bezlepkově, tak takhle jedí i přítel a syn. Máme tu výhodu, že partner a jeho rodina mají firmu na bezlepkovou stravu. Možná jsem si ho podvědomě i proto našla," smála se.

A jak přišla na to, že trpí celiakií? "Bylo mi pořád těžko od žaludku, každé jídlo jsem špatně zažívala, měla jsem motolice. Došlo to až do stádia, kdy jsem se začala bát cokoli sníst. A právě v tu chvíli jsem potkala svého současného přítele, jehož táta je biochemik. Podíval se mne a poslal mě na testy. A hned, jak jsem začala bezlepkově jíst, jsem zhubla pět kilo," popsala Kristýna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám