Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Čtrnáct dnů před tím, než měl jít do studia, vyhodil všechny písničky, které chtěl nahrávat, a na jeden zátah napsal nové album. Neskládal ho však na piano, které si s Markem Ztraceným (39) každý spojuje, ale na kytaru. Čerstvý hudební materiál nakonec odjel s kapelou nahrát do malé vesničky Váhovce na slovensko-maďarské hranici. Výsledkem je zřejmě nejkytarovější nahrávka v Markově diskografii.

„Hodně lidí si ke mně automaticky přiřazuje piano. Ale právě to mě začalo v poslední době při skládání omezovat. Zkusil jsem se tím nestresovat a psát písničky s kytarou. Ta mě nakonec inspirovala k jiným postupům a melodiím. I proto je na nové desce mnohem víc kytar než na mých předchozích nahrávkách,“ popisuje Marek Ztracený.

Nedávno zpěvák představil také nový videoklip k singlu Pády. Videoklip vznikal v divadle Hybernia a Marek jej natáčel s režisérem Tomášem Krejčím. Super.cz nechyběl u samotného natáčení klipu, během kterého hrála významnou úlohu obří trampolína. V hudebním videu skáčou na trampolíně dva zkušení akrobaté. Během natáčení se ale na pérovací ploše rozpohyboval také sám zpěvák, který v nestřeženou chvíli málem upadl na prkennou podlahu přímo na jevišti divadla. Po neobratném manévru se pak Marek raději držel klavíru a nepokoušel osud.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám