Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O herečce Kamile Špráchalové se hodně psalo v době, kdy se rozhodla zatočit s kily navíc. Povedlo se jí shodit pět, a dál už se rozhodla nepokračovat. A o hubnutí už si ani moc povídat nechce, aby nešla příkladem ženám, které to přehánějí a stávají se z nich anorektičky. Sama si naopak ráda dopřeje dobré jídlo a svoji váhu se už snaží pouze udržovat.

S Kamilou jsme se setkali na otevření nového lahůdkářství, což nás trochu překvapilo, protože je velkou zastánkyní bio stravy. "To sice ano, ale v dobrém lahůdkářství se dají najít kvalitní věci, jako je třeba šunka s vysokým obsahem masa nebo kvalitní sýr. Takže to není žádný problém. Dobré jídlo je dobré jídlo," míní.

Herečka jako vyznavačka tohoto stylu byla nedávno i v porotě na soutěži o nejlepší bio potraviny. "Byla jsem v komisi a ochutnávala jsem. Bylo to velmi zajímavé. Mnozí se ovšem mýlí, když se domnívají, že biopotraviny jsou také dietní. Ale já jsem zastáncem toho, že všechny herečky nemusejí být krásné, štíhlé a sexy. Některé musejí být také macaté a komické," tvrdí Kamila, která ovšem, i když není vyhublá na kost, přitažlivá rozhodně je.

"Sice jsem zhubla a držím si to, ale určitě nejsem zastáncem anorexie. BMI si neměřím, mám to podle kalhot. Když přestávají jít zapnout, jsem ukázněná víc. A když trochu plandají, tak si v klidu dám opravdu dobrý sýr. A dobré sýry mají opravdu hodně tuku. Výživová poradkyně by mne nepochválila, ale jednou za čas si to můžete dopřát," omlouvá svůj dietní hříšek Špráchalová.

"Ale na druhou stranu zase chodím plavat, když mi vyjde čas, tak i několikrát týdně. Cvičit ale nechodím, fyzičku si udržuji přirozeným pohybem. Jednak jsem velmi nadšená zahrádkářka, zrovna je období přerývání, sbírání jablek a švestek, uklízení sekačky a hrabání listí, a pak taky jezdím MHD. A když chodíte pěšky a jezdíte tzv. sockou, tak jdou kila také dolů. Jediný sport, který mne v poslední době láká, je curling, který dělá můj starší syn. Ale bojím se, že bych upadla a něco si zlomila, což jako divadelní herečka nemůžu," krčila rameny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám