Hlavní obsah
Článek

Světlana Nálepková (63) patří možná k největším fanynkám Indie. I přesto, že je to mnohdy boj doslova o život, každý rok se tam vrací. Nemohla proto chybět na otevření indické kavárny v Praze. "Něco takhle hezkého jsem v Indii fakt neviděla," řekla Super.cz s úsměvem Světlana.

Zpočátku jí největší problémy dělala hygiena, ale už si zvykla. "Toaletu tam nepotkáte tisíce kilometrů. Když máte štěstí, je vykopaná díra do země a tomu se říká záchod," prozrazuje Světlana. To ale nebyla jediná nepříjemnost, která ji potkala.

"Peklo bylo, když jsme se v Himalájích vydali na pětidenní trek. Přešli jsme 5700 metrů a já najednou zjistila, že nemůžu dýchat. Navíc jsem měla vleklý zánět dutin, i proto jsem to nejhůř prožívala. Denně mě bolela hlava, pořád jsem se dusila a prosila jsem boha, abych to přežila," vzpomíná.

"Několikrát za tu cestu jsem to vzdala, chtěla jsem, aby mě tam už nechali. Ale najednou si uvědomíte, jaké máte limity v hlavě. Když mě donutili, že musím jít, tak jsem třeba najednou zjistila, že už jdu sedm hodin. Pláčete, nemůžete dýchat, zvracíte, teče vám krev z nosu, do toho šílené bolesti hlavy. A druhý den musíte jít znovu. Člověk pořád musí jít přes sebe. Ale pak ten pocit, když to přežijete, je úžasnej. Řekla jsem si, že jsem fakt dobrá," uzavřela Nálepková, které pak v Praze lékaři řekli, že měla lehký otok mozku. Po návratu do Prahy se léčila ještě několik týdnů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám