Hlavní obsah
Článek

Kloubní onemocnění postihuje 12 % obyvatelstva a polovinu z nás navštíví ještě dříve, než nám bude 65 let. K vitalitě pohybového aparátu přitom „stačí“ celoživotní dostatečný a přiměřený a systematický pohyb a pestrá strava bohatá na vitamíny, kolagen, vápník, esenciální mastné kyseliny a další. Ruku na srdce, kdo by si mohl říct, že tato kritéria bez problému splňuje? Strava i pohyb dostávají bohužel v dnešní počítačové době, kdy jsme zpohodlněli jízdou autem, pořádně na frak. Na osteoartrózu jsou zvláště náchylní ti, kteří aktivně sportují, mají fyzicky namáhavou práci nebo naopak málo pohybu či nějaká ta kila navíc.

Pořád jen na kolena, na kolena....

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Osteoartróza nebo také jen zkráceně artróza napadá nejčastěji kolena a kyčle, nezřídka meziobratlové klouby páteře i jiné klouby. Onemocnění vede k destrukci chrupavky a rozvoji bolestivého zánětlivého onemocnění kloubů a kloubního pouzdra. „Po tom, co se narodila Natálka, mě někdy bolela kolena. Protože vím, že tahle první vlaštovka mi mohla zadělat na budoucí trápení, zjišťovala jsem, jak tento stav napravit,“ přiznává šestatřicetiletá Zuzana z Třebíče, které zaťukala na klouby artróza před třemi lety.

Jak si pomoci vlastní silou? Stačí toho málo

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Jestliže vás začínají bolet klouby, nemusíte hned utíkat k doktorovi, ale můžete vzít své zdraví do vlastních rukou a svému tělu pomoci. Zánětlivé procesy zklidňuje štědré množství syrového ovoce a zeleniny, které bychom si měli dopřát každý den. Klouby nám budou vděčné za dodržování správného pitného režimu. Záněty naopak zhoršuje vysoká hladina glukózy v krvi, takže si dejte pozor na sladkosti! „Začala jsem pravidelně plavat, doplňovat vitamíny a zařadila jsem taky kloubní výživu FLEXI Klouby. Stačí jen jedna tableta denně ráno a po měsíci jsem cítila zlepšení, což mi udělalo ohromnou radost,“ vzpomíná Zuzana.

Odhalte tajemství zdravých kloubů

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Klouby doslova milují kolagen, který nalezneme ve zvířecích chrupavkách a želatinách z nich vyrobených a především chondroitin sulfát, který je součástí mezibuněčné hmoty chrupavky a má důležitou schopnost vázat ve tkáni vodu. Jeho efekt byl prokázán celou řadou klinických studií a léčba je zcela bezpečná. Pokud chcete, aby vaše klouby štěstím zaplesaly, vsaďte na kloubní výživu s chondroitin sulfátem. Dosáhněte nejlepšího efektu s přípravkem FLEXI Klouby, který obsahuje 800 mg chondroitin sulfátu!

Nejen na nervy je mocný hořčík

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Velké části populace také chybí ve stravě hořčík kvůli jeho nedostatku v zemědělské půdě a tepelné úpravě potravin, při kterých se ničí. Málokdo ví, že pokud naše tělo nemá v ideální výši tento důležitý minerál, vystavujeme se nejen riziku psychické nepohody a svalových křečí, ale také nemoci kloubů. Magnesium je proto výtečným pomocníkem při péči o celý pohybový aparát. Dosáhněte nejlepšího efektu s přípravkem Hořčík s piperinem, který zesiluje vstřebatelnost hořčíku. Je navíc z Ráje!

Další články

Načítám