Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tvůrci nové série Mamon z produkce HBO médiím představili první díly a na promítání v Lucerně nechyběli představitelé hlavních rolí Matěj Hádek, Michal Dlouhý, Eva Leimbergerová a Tereza Hofová.

Seriál vychází z norského formátu Mammon a jeho hlavním hrdinou je investigativní novinář, jenž se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku a který při zjišťování informací narazí na kontroverzní údaje týkající se jeho bratra. Novináře Petra Vlčka hraje právě Hádek.

„Petr Vlček je čestný a statečný člověk, pro kterého se jeho práce stane posedlostí. Touha po pravdě ho přivede k osudové volbě, která prověří jeho charakter,“ uvedl ke své postavě, režírované Vladimírem Michálkem. Spojení těchto dvou není náhodné, spolupracovali spolu například na filmech Posel či Pohádkář. „Dle mého názoru je Matěj jeden z nejlepších herců své generace. Vím o něm, že má čas na to, aby se na roli dobře připravil. Je velký pracant a stále se vyvíjí. Dobře ví, že má ohromné rezervy. No a mě prostě zajímá tyto rezervy objevovat,“ vysekl Michálek herci poklonu.

Co se práce týče, zažívá Hádek velice plodné období. Kromě Mamonu natáčí rodinnou komedii se Zdeňkem Troškou Strašidla či s Českou televizí historický film Hlas pro římského krále, v němž se objeví v roli Karla IV. Ústřední roli ztvárnil také v Janu Husovi a diváci jej uvidí také v seriálu Já, Mattoni.

Reklama

Další články

Načítám