Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Držitelku ceny Český lev, atraktivní herečku Janu Plodkovou (42), jsme konečně zase viděli ve filmu, nikoli jen v luxusní módní variaci renomované značky na párty. A docela nás překvapila svým zjevem a také jazykovými znalostmi. Ve filmu Ztraceni v Mnichově režiséra Petra Zelenky je z blondýnky brunetou a mluví plynule francouzsky.

"S francouzštinou jsem problém neměla. Studovala jsem ji na střední škole čtyři roky. Naopak jsem se musela naučit to, abych ji v dějové lince, nehraju překladatelku a asistentku francouzského úředníka v Česku, ale herečku, mluvila francouzsky špatně. Snad jsme to s režisérem Petrem Zelenkou vymysleli dobře," věří Jana.

Ve filmu hraje v tmavé paruce, má kratičké mikádo. "V takové změně se cítím vždycky strašně dobře. Takže ve filmu jsem byla za změnu vděčná, ale v reálu bych asi do takhle krátkých vlasů, navíc černé barvy, nešla. Když se k tomu nalíčíte a patřičně obléknete, tak to funguje. Ale když to všechno odhodíte a ráno se vzbudíte, tak už to taková radost není," míní.

Zahrála si bez brýlí, vyjma jediné scény, což pro ni znamenalo, že na své herecké kolegy moc neviděla. Nenosí totiž kontaktní čočky. "Přesně tak, což bylo fajn. Někdy je příjemné nevidět úplně ostře," smála se.

Film vybízí k zamyšlení, jak to vlastně bylo s prezidentem Benešem a tzv. mnichovskou zradou. "Taky mě to zaujalo, ale přiznám se, že s historií to mám všeobecně tak trochu na štíru. Mám jen takové všeobecné povědomí, i když teď toho vím o mnichovské dohodě víc. Do hloubky se tím nezabývám, ale myslím si, že to vždycky přijde samo od sebe. Až to budu víc potřebovat, tak se do toho samozřejmě zaberu," přiznala.

Ve filmu měla postava, kterou ztvárňovala, velmi žárlivého partnera. Její skutečný, optik Filip Žilka, takový prý není. "Nežárlí, ale pochopitelně, když se točí nějaké lechtivější scény, tak mu to příjemné není. Ale respektuje to. Ale jestli se na to pak podívá, anebo si zakryje oči, nevím," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám