Hlavní obsah
Článek

Herce Martina Myšičku si bude většina televizních diváků pamatovat ze seriálu Ulice. Tam jako Eliáš, partner Zuzany Vejvodové, brilantně ztvárnil dějovou linku věnující se domácímu násilí. V novém filmu Petra Zelenky Ztraceni v Mnichově je ale v úplně jiné roli.

"Tehdy to byl záměr, aby měl divák možnost nahlédnout, jak to může vypadat, když se člověk chová úplně jinak doma než na veřejnosti. Splnilo to svůj účel, když některé divačky začaly se sebou a svojí situací něco dělat. To jsme kvitovali velmi pozitivně. I když se mi samozřejmě stávalo, že mne lidé oslovovali s tím, že jsem pěkný syčák, tedy použili ještě mnohem horší slova. Ale dokázali mne odlišit od postavy a nestalo se mi, že by mne někdo přímo inzultoval a myslel si, že jsem opravdu hajzl. Byl jsem ale varován," svěřil.

Nyní se aspoň u filmových diváků může jeho obraz změnit. O ději snímku Ztraceni v Mnichově nebudeme mnoho prozrazovat, ovšem zajímavostí je, že Myšička má jako hlavního partnera papouška. "Pracoval jsem celkem se třemi papoušky a pak s rekvizitou papouška. Jak bylo ve filmu řečeno, jako herec jsem měl alergii na papouščí peří, proto se mnoho scén dělalo bez něj. Jak byli tři, každý měl své klady i nedostatky. Buď byl plašan, nebo zrovna nelétal, nebo byl až moc klidný. Ale, jak se říká, zvířata a děti jsou před kamerou vždy spontánní, ale musíme se jim podřídit," upřesnil.

"Některé scény vypadají nebezpečně, ale to je právě to kouzlo filmu a kombinace mnoha záběrů. Takže to sice může vypadat, že mne mohl papoušek klovnout, ale to se nestalo. Jen při jedné scéně, kdy jsem měl nalepené kotlety, tak mi jedním pohybem zobáku jednu odtrhl. Jinak to bylo v pohodě," dodal.

Reklama

Další články

Načítám