Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Dnes má Lucie Bílá (57) na svém kontě řadu hudebních cen i cen popularity, hity, které jí její kolegyně závidí i neochvějnou pozici mezi českými zpěvačkami. Začátky její hudební kariéry v polovině let osmdesátých však nedaly o jejích budoucích úspěších tušit vůbec nic.

První pěvecké ostruhy sbírala ještě jako švadlenka snící o slávě zpěvačky pod jménem Hana Zaňáková se skupinami Automat a Arakain. Lucii Bílou z ní udělal až producent Petr Hannig. Ten jí také napsal její první známou písničku Neposlušné tenisky. Bouřlivý let k hvězdným výšinám se ale nekonal. Na to si buclatá zpěvačka ve vytahaném svetru a s trvalou na hlavě musela ještě pár let počkat.

Osudovým pro její další kariéru se stal rok 1992. Tehdy si Bílá zahrála v úspěšném nastudování muzikálu Bídníci. Poprvé televizními obrazovkami prolétl na svou dobu velmi provokativní klip Láska je láska, kde se Lucie společně s Ilonou Csákovou objevily v rolích rozverných školaček.

Sólové album Miss Ariel bylo zlomové nejen pro interpretku a posbíralo několik hudebních cen. Lucie usedla jako královna na pomyslný trůn porevoluční pop music, odkud se ji zatím žádné z dalších zpěvaček nepovedlo sesadit. Na proměny Lucie Bílé v čase se podívejte v galerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám