Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kuchařský experimentátor a hvězda nového pořadu Primy Vychytávky Ládi Hrušky (46) sahá po už dříve ohlášených dvou českých rekordech. Oba se týkají jeho nové kuchařky Láďa Hruška se vrací, která vyšla před měsícem a momentálně patří mezi tři nejprodávanější knihy na českém trhu.

O uznání dvou rekordů se pokouší v průběhu svého turné, během kterého se rozhodl v rámci promo akcí k nové kuchařce pokusit zdolat český rekord v počtu autogramiád během jednoho měsíce a v počtu autorem podepsaných knih jednoho titulu.

Hruška obráží čtyři dny v týdnu knihkupectví po celé republice ve speciálním „Hruškokaravanu“, zbylé tři dny natáčí pro Primu svoje Vychytávky. Pracuje nepřetržitě 40 dnů v kuse, a pokud nedojde k nepředvídané události, podaří se mu ve čtvrtek po zastávce v rodném Městci Králové a podvečerní poslední autogramiádě turné v Mostě na poslední chvíli proniknout do aktuálního vydání České knihy rekordů.

Celý pokus sledují za přísných podmínek realizace zástupci pelhřimovské databanky rekordů tak, aby existoval záznam o každé jednotlivé podepsané knize, kterou Hruškovi dávají k podpisu jeho čtenáři na autogramiádách po celé zemi.

„Nemá jediný volný den od začátku září do poloviny října, jen za první dva týdny jeho roadshow jsme ujeli bezmála pět tisíc kilometrů, další dva tisíce přibyly jen za poslední tři dny. Jen pro zajímavost, další nabírá s primáckými štáby Vychytávek, sledovat jeho kočování po republice za poslední měsíc by muselo vzrušit i profesionálního řidiče kamionu, on žádné rekordy trhat nechtěl, byl to marketingový nápad, který neinicioval, ale sledovat jeho zarputilost při jejich zdolávání je neskutečné,“ dodal Pavel Novotný, Hruškův manažer a zástupce vydavatele knihy.

Lhůta, během které se Láďa pokouší zdolat rekord v počtu autogramiád během jednoho měsíce a autorem podepsaných knih jednoho titulu, končí ve čtvrtek 8. 10. poté, co po pondělním Písku a úterním Kolíně a Hradci Králové navštíví ve středu Rokycany, Klatovy a Plzeň a konečně ve čtvrtek rodný Městec Králové a Most.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám