Hlavní obsah
Článek

Po velmi dlouhé době se na veřejnosti objevil architekt a designér Bořek Šípek. Bývalý partner zpěvačky Leony Machálkové (56) a otec jejího syna Artura bojoval s rakovinou slinivky, která bývá ve většině případů smrtelná. On se ale díky lékařské péči dokázal s nemocí prozatím vypořádat.

Šípek zahajoval svoji retrospektivní výstavu v Tančícím domě, bude trvat půl roku a k vidění je na ní dvě stě objektů. Částečně z jeho depozitáře, některé kusy zapůjčili sběratelé. "Myslel jsem, že za tři dny to bude hotové, ale pracovali jsme na tom týden," uvedl Šípek, kterého těšilo, že vernisáž výstavy byla v den, kdy by slavil narozeniny jeho dlouholetý kamarád Václav Havel (†75).

Na vernisáži nechyběl ani jeho syn Artur s maminkou Leonou. Umělecké sklony na něm zatím výrazně nepozoruje. "Do sklárny chodí rád, ale bude mu třináct a ještě loni byla jeho představa, že bude fotbalista. Je to ještě dítě, ať se vyvine tak, jak to má být, necháme tomu prostor," míní Šípek.

Designér promluvil i o svých zdravotních problémech, vypadá mnohem lépe než před pár měsíci. "V podstatě jde život dál a uvidíme, kam až půjde," krčil rameny Šípek, jenž podstoupil léčbu na klinice v Madridu. "Není to proto, že by tam byli nejlepší odborníci. Tady máme také skvělé odborníky na onkologii. Ale tam mají možnost klinických výzkumů, které tady v Čechách nejsou. Dá se říct, že jsem byl trochu pokusný králík, ale s radostí jsem posloužil vědě a věda posloužila mně. Cítím se velmi dobře a dál pracuji," svěřil.

Reklama

Další články

Načítám