Hlavní obsah
Článek

Natáčení nové české rodinné komedie režiséra Zdeňka Trošky (70) Strašidla má za sebou první třetinu. Příběh, který prý není pohádka, ale přesto se v něm potkávají světy lidí a nadpřirozených bytostí, se zatím točil na uzavřeném zámku Líšno u Benešova. Tam také vyrostla čarodějná dílna jedné z hlavních hrdinek, čarodějky Patricie v podání Terezy Kostkové.

Pro Terezu Kostkovou je připraveno hned pět kostýmů, v nichž se objeví nejen jako čarodějka. Paní Patricie se totiž ve svém kouzelnickém řemesle specializuje na proměnu ve známé filmové hvězdy. A tak na natáčení filmu Strašidla symbolicky zavítal duch Audrey Hepburnové (†63) nebo Marilyn Monroe (†36).

Paruky pro Terezu Kostkovou byly dovezeny až z Paříže. „Tereza Kostková se jako krásná hrdá čarodějnice ze svého zdobného kostýmu proměňuje v další krásky, jen aby přesvědčila svého manžela Hejkala, že respektovat lidský svět je hloupé a pod jejich úroveň,“ vysvětluje kostýmní výtvarnice Lucie Ulíková. A jak jí to v různých podobách sluší, se podívejte v naší fotogalerii.

Reklama

Další články

Načítám