Hlavní obsah
Článek

Snad nejkontroverznější herečka celé série o agentovi 007 je i se sedmdesátkou na krku věrná své skandální pověsti. Grace Jones (67) se na autogramiádě nové knihy bez jakéhokoliv studu ukázala nahoře bez.

Čokoládová drsňačka ztvárnila svou životní roli v bondovce Vyhlídka na vraždu (1985), kde ovšem nevystupovala jako tuctová oběť Bondovy vášně, ale jako psychopatická vražedkyně May Day, jejímž úkolem bylo nejslavnějšího filmového agenta zlikvidovat. Na Grace Jones tak ve scénáři čekalo podstatně více akčních než postelových scén. Ještě předtím, než si podala Rogera Moorea v roli Bonda, si zahrála s Arnoldem Schwarzeneggerem ve filmu Ničitel Conan. Dokonce i hollywoodská mlátička si tehdy postěžovala, že Grace byla při natáčení příliš drsná.

Dalších výrazných rolí se jamajská ranařka sice nedočkala, ale to ji nemuselo příliš trápit, protože se dokázala prosadit jako modelka i zpěvačka. Soukromý život Grace Jones by vydal na pořádné drama. Za sebou má románek s akčním hrdinou Dolphem Lundgrenem i manželství s o 28 let mladším Maďarem Atilou Altaunbayem.

Svou bouřlivou kariéru slavná rebelka shrnula v knize I´ll Never Write My Memoirs (Nikdy nesepíšu své paměti), v níž zajisté nebude o pikantnosti nouze. Grace Jones své pověsti dostála i na autogramiádě, kam dorazila v průsvitném topu. I ten nakonec vyhrnula a fotografům ukázala ňadra.

Reklama

Další články

Načítám