Hlavní obsah
Článek

V úterý kolem desáté dopoledne odešel do hereckého nebe nejmenší český herec Jiří Krytinář (†68). Podle našich zdrojů věc šetří i policie, která musí prokázat, že nedošlo k násilné smrti. S největší pravděpodobností však šlo o náhlý zdravotní problém.

„Je to pravda, Jirka je po smrti. Zemřel v deset dopoledne. Podle mých informací od dvou na sobě nezávislých a důvěryhodných zdrojů, z nichž jeden byl rodinný příslušník, šlo o embolii plic. Byl to můj kamarád, je mi smutno,“ potvrdil zprávu šéf fotbalového Arabela teamu Jiří Rámeš. Krytinář s manšaftem jezdil pravidelně, zápasy moderoval.

„Myslím si, že šlo o náhlý zdravotní problém. Bude následovat zdravotní pitva, která to potvrdí, nebo vyvrátí, Jurovi to ale už stejně nepomůže. Když jsem se to dozvěděl, civěl jsem do zdi a vzpomínal,“ dodal.

Příčinou plicní embolie je většinou akutní žilní trombóza dolních končetin. Krevní sraženina z nohou většinou ucpe jednu z tepen, pacient poté zkolabuje a pokud se mu nedostane včasného ošetření, následky bývají fatální. Právě proto se zatím spekuluje, že Krytinář zemřel doma.

Metr a dvacet čtyři centimetrů měřící herec se proslavil nejvíc postavou roznašeče novin Davida Goliáše v seriálu Hospoda, hrál šaška v Třech oříšcích pro Popelku, v Arabele pak Mekotu, objevil se i v hollywoodských Letopisech Narnie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám