Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Šestadvacetiletá Kelly Jackson z Birminghamu prožila, a naštěstí i přežila, příběh jako z tragického filmu. Jako malá trpěla náměsíčností a zřejmě ta byla příčinou nehody, která se jí stala v roce 2013. Kelly se v noci zvedla z postele, sedla do auta a odjela. Kousek od domu však narazila do stromu.

Tři týdny strávila mladá žena v kómatu, přišla o pravou nohu nad kolenem, utrpěla poškození mozku a popáleniny. O osudové noci nyní promluvila: „Nevím, proč jsem šla do auta, ale našli mě v pyžamu. Jako dítě jsem byla náměsíčná a mohu pouze domýšlet, že jsem musela být i tu noc, což je děsivé,“ cituje Kelly Jackson The Telegraph.

Kvůli poškození mozku si poté, co se probrala z kómatu, nic nepamatovala. „Moje rodina mi musela každý den říkat, co se stalo. Vedle postele jsem měla deník a ti, co mě přišli navštívit, tam napsali datum, čas a o čem jsme si povídali,“ popsala žena. Na nešťastnou noc si také nevzpomíná. „Zřejmě se nikdy nedozvím, co se stalo. Jednu věc však vím – jsem šťastná, že jsem naživu,“ uvedla Kelly, která za sebou má mnoho operací včetně obličeje a ještě ji jich dost čeká.

Jackson však myslí pozitivně a nejen na sebe. I se svým hendikepem si s úspěchem zkusila slaňování ze střechy sedmnáctipatrového hotelu v Birminghamu. Jednalo se o charitativní akci, při níž bylo vybráno 1150 liber. „Když se na vaší cestě objeví překážky, máte chuť je překonávat,“ říká Jackson.

Reklama

Další články

Načítám