Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Chlapec na fotce je oblíbený herec a dabér, jenž svůj hlas propůjčil celé plejádě hollywoodských herců. Znám je také díky své nešikovnosti, která už mu přivodila spousty zranění, a odporem k nemocnicím. Loni jen o vlásek unikl smrti, když málem vykrvácel poté, co mu praskl vřed. Poznali jste ho?

Na fotce není nikdo jiný než Pavel Soukup (66). Populární herec vystudoval žurnalistiku na Karlově univerzitě v Praze. Později absolvoval také DAMU. Diváci si ho pamatují především jako mistra mluveného slova. Dodnes působí jako výtečný dabér, který svůj hlas propůjčil například Arnoldu Schwarzeneggerovi, Michaelu Douglasovi, Sylvesterovi Stallonemu či Robinu Williamsovi.

Televizní diváci jeho hlas bezpečně poznají také z mnoha dokumentů, které Soukup svým nezaměnitelným hlasem komentuje. Roku 2003 získal v kategorii dabér první cenu v anketě TýTý. Co se týče televizní tvorby, zahrál si především v pohádkách a komediích. Namátkou jmenujme například Rubínovou pohádku či Pohádku o touze.

Proslavila ho však především role v seriálu Život na zámku, kde ztvárnil profesora a později ředitele Karla Máru. Na divadelních prknech je spjat zejména s Divadlem ABC, ale vidět jsme ho měli možnost i na muzikálových jevištích.

Soukup velmi lpí na své rodině, kterou nadevše miluje. Z prvního manželství má syna Adama. Později se oženil s herečkou Isabelou, s níž má syna Pavla a dvě dcery - Patricii a Pamelu. Soukupovi spolu měli ještě jednu dceru, která však coby roční holčička náhle zemřela. O tragické události Soukup a jeho žena neradi mluví.

V souvislosti s Pavlem Soukupem se v posledních letech psalo hlavně kvůli jeho zdravotním lapáliím. Herec je znám tím, že nemá rád nemocnice a jen těžko ho i vlastní rodina přemluví, aby v případě zdravotních potíží navštívil lékaře.

To se mu ale v loni v červnu málem stalo osudným. Už s velkými bolestmi odjel po jednom představení odpočívat sám na chalupu. Tam mu bohužel praskl žaludeční vřed. Až na poslední chvíli ho zachránily manželka Isabela a dcera Patricie, které na chalupu přijely, protože neměly ze Soukupova zdravotního stavu dobrý pocit.

S žaludečními vředy a bolestmi břicha měl přitom Soukup problémy už od studentských let. Přestože byl jeho stav opravdu akutní, záchranku nadále odmítal. Záchranáře nakonec zavolala dcera. „Nedokážu se koukat na blízkého člověka, kterého mám ráda, v bolestech, tak jsem okamžitě zavolala záchranku,“ řekla ve 13. komnatě dcera Patricie.

I po příjezdu záchranářů Soukup odmítal jet do nemocnice. Nakonec poslechl až po důrazném naléhání manželky Isabely. Lékaři ho zachránili opravdu až na poslední chvíli. Díky dalším četným vyšetřením mu navíc při kolonoskopii přišli na nádor, o kterém by jinak neměl ani tušení, což ho zachránilo od mnohem závažnějších zdravotních problémů.

Reklama

Další články

Načítám