Hlavní obsah
Článek

Jak náročná je práce barmana, si vyzkoušel Janek Ledecký (61). Ne že by zpěvákovi a skladateli (případně vystudovanému právníkovi) přestaly jeho profese vynášet a musel se uchýlit k manuální práci. Ve skutečnosti se Ledecký postavil za bar v podniku Hard Rock Café z bohulibých důvodů - aby upozornil na blížící se festival Pinktober, podporující sdružení Mamma Help v boji proti rakovině prsu.

„Koktejly jsem míchal poprvé v životě a myslím, že bych se do toho dostal raz dva. Ale bojím se, že v mym případě by heslo kozel zahradníkem platilo dvojnásob,” vtipkoval hudebník, který v rámci Pinktoberu ve stejném podniku 14. října vystoupí. Při té příležitosti pokřtí zbrusu novu autorskou desku s názvem Na konci duhy. „Takže to raději nechám tak, jak jsem zvyklý a toho 14. října se nebudu tlačit za bar, ale stoupnu si  s kytarou za mikrofon. To mi jde určitě líp," směje se.

„Část tohoto alba vznikala v Londýně. Jednu písničku s názvem Jestli to pomůže jsem dokonce udělal se svým synem Jonášem,” prozrazuje Ledecký. Zpěvák se synem kytaristou na chystaném koncertu také vystoupí. Zajímavé je, že Jonáš je mimo jiné schopný grafik a připravuje velkou věc - oslovili ho k ilustraci velké knihy o Karlu IV., která vyjde na jaře.

Celý festival Pinktober se bude sestávat ze čtyř koncertů a doprovodných akcí a všechny peníze, které se vyberou z koncertů a prodeje speciálních předmětů, dostane Mamma Help na preventivní přednášky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám