Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Tonya Graves zanedlouho vydá druhé sólové album. A nová deska si žádá nové fotky. Zvlášť ta na zadní straně přebalu se autorovi povedla. Graves na ní působí velmi sexy, přestože neukázala téměř nic.

Deska se jmenuje Back To Blues a Tonya jí vzdává poctu tomuto hudebnímu žánru. Písně pro album, proslulé bluesové songy, vybírala nejen podle toho, co pro ni osobně znamenají, ale i podle svých zvláštních vzpomínek.

„V létě 1991 jsem byla na koncertě kapely Grateful Dead ve městě Buffalo ve státě New York. Během mé návštěvy jsem v jednom z místních obchodů s deskami náhodou slyšela Muddy Waterse. Právě tehdy jsem se zamilovala do blues. Každý, kdo mě zná, určitě milionkrát slyšel tu historku, jak jsem si hned svůj první den v Praze, vlastně první den v Evropě, zazpívala v jazzovém klubu s legendárním českým bluesmanem Lubošem Andrštem. Již tenkrát vzklíčila moje touha jednou nahrát album s písněmi ve stylu blues,“ zavzpomínala Graves, která se po dvaceti letech strávených v Praze konečně dočkala.

„Má láska k hudbě nezná hranice žánrů, avšak blues trvale zaujímá a bude zaujímat v mém srdci zvláštní místo. Po smrti B. B. Kinga letos v květnu jsem si uvědomila, jak moc se mi po blues stýská. Právě proto jsem se rozhodla vrátit se ke svým kořenům, zpátky k blues,“ dodala Graves, jejíž album vyjde 16. října.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám