Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 77 let po dlouhém boji s nemocí zemřela oblíbená anglická spisovatelka Jackie Collins. Mluvčí rodiny Collinsových včera oznámil, že mladší sestra herečky Joan Collins podlehla v Los Angeles rakovině prsu.

„S obrovským zármutkem musíme oznámit úmrtí naší úžasné dynamické Jackie Collins, která dnes podlehla rakovině prsu. Žila báječným a naplněným životem a byla obdivována celou svou rodinou, přáteli a milióny čtenářů, které bavila po dobu více než čtyř dekád. Byla opravdovou inspirací a vzorem. Zůstane tady s námi dál prostřednictvím svých postav, ale bude se nám moc stýskat,“ stálo v oznámení, které bylo zároveň rozloučením se s milovanou Collins.

Populární autorka za svůj život napsala 32 novel, její knihy byly přeloženy do čtyřiceti jazyků a všechny se staly bestsellery. Prodala více než 500 miliónů výtisků po celém světě a mnoho z nich se dočkalo divadelního nebo filmového zpracování. Collins byla dvakrát vdaná a měla tři dcery. Se starší sestrou Joan ji pojil úžasný vztah, byly si vzájemně nejlepšími přítelkyněmi. Podívejte se s námi na několik fotografií z autorčina života.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám