Hlavní obsah
Článek

O zpěvákovi Miru Žbirkovi se dá rozhodně říct, že je hitmaker. A z jeho hitů vznikl po letech také muzikál Atlantida. A Žbirka je z výsledku, který viděl až na premiéře, protože u tvoření v Divadle Kalich nebyl, nadšený.

"Spokojený je slabé slovo. Pro mne to bylo něco úplně nového. Zažil jsem leccos, už jsem nahrával i ve studiu Abbey Road, a podívejte se, pořád mne ještě dokážou překvapit. Muzikál jsem vcelku viděl až na premiéře, jen mi občas kontrolně zavolali, abych věděl, co se děje. Nejvíc, co mi předvedli, byly tři písně. Nepodílel jsem se ani na výběru skladeb a u některých jsem nečekal, že se tady objeví, i když samozřejmě vím, že jsem je napsal," řekl Super.cz.

Je ale trochu divné, že se muzikál s písněmi ve slovenštině a od slovenského hudebníka objevil poprvé v Praze a ne třeba v Bratislavě nebo v Košicích. "Byl jsem překvapen i výkony interpretů, kteří nedělali žádné intonační chyby a jejich slovenština je fajn. Vždyť to tak vůbec nemuselo být a v Čechách a na Moravě mohli ztratit kontakt se slovenštinou. Chtěl to osud a hlavně to chtěli tito tvůrci. Dostával jsem nabídky ze Slovenska, ale pak se ti lidé nějak vytratili. Dali jsme si kávu a už se neozvali, neměl jsem co řešit. Ale nedivím se, že to ti ostatní vzdali, protože dát dohromady něco takového, je hodně velké úsilí," míní Žbirka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám