Hlavní obsah
Článek

Když jsme o víkendových slavnostních představeních muzikálu Fantom opery viděli jednoho z představitelů titulní role, i v masce jsme si všimli, že mu na tváři vyrašil pořádný porost. Na afterpárty, kde producent František Janeček (79) slavil narozeniny, už bylo jasné, že to není součást kostýmu. Radim Schwab si nechal narůst vousy.

"Původně to byla náhoda. Měl jsem měsíc volno, a tak jsem jel na týden do Španělska a pak jsem hned přeletěl do Itálie. A doma jsem si zapomněl holicí strojek. Já se normálními žiletkami holit nemůžu, protože mi pak naskáčou na obličeji hrozné věci. Tak jsem si řekl, že jsem na dovolené a nebudu si přece kupovat holicí strojek, to si radši koupím flašku," vysvětloval, jak přišel k vousům, Radim.

"Dovolená skončila, vrátil jsem se těsně před zkouškami na Fantoma, skočil jsem do toho rovnýma nohama a řekl jsem si, že to nechám," dodal. Vousy mu prý nedělají problém, ani když se musí nechat maskovat za ohyzdného ducha opery. "Paradoxně na vousech maska lépe drží. Horší je, když se má sundat. Trochu jako když rvete suchý zip," připustil.

Zahájení letošní sezóny Fantoma opery si Radim na pódiu užil. I když přiznal, že měl při střídání s Marianem Vojtkem (51), jelikož slavnostní představení hráli oba dva, trochu problém. "Na tom, kdo bude hrát jakou scénu, jsme se domluvili, ale museli jsme se soustředit, abychom na tu scénu třeba nepřišli oba. Abychom nebyli dva na jednu Christine. Ale naštěstí tam žádné brutálně milostné scény nejsou, abychom z toho neudělali trochu alternu. To by se asi v Londýně divili. Ale ono se říká, že Češi jsou vynalézaví," smál se Schwab.

Reklama

Další články

Načítám