Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Všichni Američané, kteří si včera večer nenechali ujít finálový večer soutěže Miss America 2016, už znají vítězku klání a jistě na ni mohou být náležitě hrdí. Takhle půvabnou a zároveň talentovanou reprezentantku jim totiž mohou mnohé země jen tiše závidět. V prostorách arény Boardwalk Hall v Atlantě porazila jednadvacetiletá Betty Cantrall jednapadesát konkurentek z ostatních států a odnesla si vysněnou korunku. Blondýnka z Georgie triumfovala především během volné disciplíny, kdy zazpívala árii Tu Tu Piccolo Iddio z opery Giacoma Pucciniho Madam Butterfly.

„Je to neuvěřitelné. Nemohu tomu uvěřit. Myslela jsem, že jsem pohořela na kole otázek. Vůbec jsem nevěděla, na co se mě ptají. Jsem teprve druhou Miss Georgia, která zvítězila v Miss Amerika, a jsem moc šťastná, že mohu reprezentovat svůj stát,“ nechala se slyšet novopečená misska krátce po svém zvolení.

Překvapením večera se však stala herečka a zpěvačka Vanessa Williams, která usedla v čele poroty. Dnes dvaapadesátiletá Williams zvítězila v soutěži jako první afroamerická dívka v roce 1984, ale titul jí byl posléze odebrán po skandálu s nahými fotografiemi pořízenými několik let před její korunovací, které otiskl magazín Penthouse. Ředitel soutěže Sam Haskell se po více než třech dekádách herečce omluvil.

Reklama

Další články

Načítám