Hlavní obsah
Článek

Roztomilé batole na fotografii vyrostlo ve velmi cílevědomou dívku. Ta se po vzoru božské Marilyn z pouhé modelky propracovala až do filmových studií. Svému nedostižnému vzoru se podobala nejen barvou vlasů, vyzývavostí a sexy postavou ve tvaru přesýpacích hodin, ale i předčasným tragickým odchodem z tohoto světa. Už víte?

I Jayne Mansfield, jejímž životním údělem bylo dlouho stát ve stínu slavnější kolegyně, však v padesátých a šedesátých letech platila za opravdový symbol sexu. Byli tací, které svými velkými přírodními ňadry přitahovala jako magnet. A pak také ti, které svými vnadami děsila.

Své o tom ví i Sophia Loren, kterou při své návštěvě Hollywoodu na jednom z večírků Jayne Mansfield naprosto zastínila přetékajícími ňadry. Ty byly ve volném dekoltu tak nezkrocené, že se slavná italská diva bála, aby jí neskončily na talíři.

V soukromí byla ovšem Jayne především milující mámou. Poprvé otěhotněla v sedmnácti a provdala se za Paula Mansfielda, jehož jméno později používala. Umělecké ambice Jayne nakonec tohle manželství pohřbily. Podruhé se provdala za herce a kulturistu Mickeyho Hargitaye. Měli spolu tři děti. Jejím třetím manželem byl Matt Cimber, s nímž měla svého pátého potomka.

Život oblíbené hollywoodské hvězdičky se naplnil dříve, než mnozí čekali. Ve čtyřiatřiceti letech skončil tragicky na silnici ve státě Louisiana. Při nehodě zemřela Jayne a její dva přátelé. Její tři děti, které v tu chvíli spaly na zadním sedadle vozu, jako zázrakem přežily.

Reklama

Další články

Načítám