Hlavní obsah
Článek

Je hladový jako herec. Tak toto přísloví si za své rozhodně nebere Miroslav Donutil (73). Oblíbený český umělec jde z role do role. Aktuálně ho můžete vidět v seriálu Doktor Martin.

Právě tento seriál, jehož práva odkoupila Česká televize z Velké Británie, herci výrazně oživil rodinný rozpočet. Podle spekulací deníku Aha! měl Donutil dostat denní honorář v hodnotě dvaceti tisíc korun. Vzhledem k tomu, že herec natáčel šestnáct dílů celých sto deset dnů, mohl si přijít na pohádkový honorář ve výši 2 200 000 korun.

Pohádkový honorář ale Donutil rozhodně nemá zadarmo. Během náročného natáčení, které se odehrávalo v beskydské krajině, prošel mnohými příkořími. Během posledního setkání tvůrců seriálu s novináři vyšly najevo různé scénky, kdy Donutil trpěl. Režisér seriálu Petr Zahrádka herci složil poklonu za to, že nehnul ani brvou, když ho pokousal pes. „Byl hrozně statečnej a hrál dál. Mohl říct, že na to kašle, že to hrát nebude. On se ale nechal ošetřit a pokračoval dál. To byl náš Píďa, zákeřnej sympaťák. Neměl dobrou náladu a kousl Mirka do ruky,“ nechal se slyšet režisér.

Paradoxně měl v této scéně doktor Martin psovi píchnout injekci proti vzteklině. „Když uděláte zvířeti něco nečekaného, ono se logicky ožene. Já to znám od svých psů. On tam ležel naaranžovanej na silnici, já jsem měl přijít zezadu a chytnout ho, vzít do náruče a píchnout mu injekci. Tušil něco nekalého, když se k němu zezadu plíží stařec v obleku a chce ho chytnout za prdítko. Ohnal se a normálně mě skousl. Nebylo to zrovna, co by si ten den představoval,“ zlehčoval nepříjemnou situaci herec.

Investice do herce se jistě vyplatila. Vlastně by se dalo říct, že pokud by nebylo Donutila, tento seriál by se na českých obrazovkách neobjevil. Na tiskové konferenci České televize nám Donutil zase prozradil, proč na tuto nabídku kývl. „Přišel producent a řekl: ‚Mám vynikající seriál, který se s ohromným úspěchem vysílá v Evropě, a nikoho jiného v něm na hlavní roli nechci než vás. Pokud v něm budete hrát, tak ho koupím, když řeknete ne, z koupě sejde.‘ Já jsem si přečetl prvních pět dílů a řekl: ‚Kupte to.‘ A bylo hotovo,“ prozradil Miroslav Donutil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám